reg_medlem2 
 
printable Utskriftsvänlig sida
 
 
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 23paged_nextSistapaged_last
tlKungälv Energi tar över BIKreg
tr
pixelKlipper in ett officiellt uttalande ifrån Kungälv Energi: 

Kungälv Energi AB (KEAB) och Claes Löfqvist har tecknar ett avtal som innebär att nätdokumentationssystemet BIKREG är "framtidssäkrat". Genom detta avtal garanteras alla användare av BIKREG att systemet kommer att fortbestå och vidareutvecklas efter kommande behov och önskemål.

KEAB kommer att tillhandahålla systemet under varumärket K-Reg. Tills vidare hittar användarna K-Reg under samma sökväg som tidigare, http://www.bikreg.se/. Denna kommer senare att ändras, men hur och till vad är inte bestämt ännu. Vi återkommer med information om detta.

Avtalet har tillkommit i samförstånd mellan Claes Löfqvist, KEAB och BIK. Alla dessa parter, som tidigare varit involverade i BIKREG på ett eller annat sätt, tror att denna lösning är mycket positiv för användarna av systemet.

Kungälv 070711

Billy Karlsson
Kungälv Energi

Läs även med på K-Reg sidan .

Styrelsen genom Stefan

 
rapporterat utav Stefan Kvist - Fredag 13 Jul 2007
pixel
blbr
tlFramtidssäkert!
tr
pixel

Är vårt fibernät framtidssäkert? Jo, det råder det väl ingen tveksamhet om, men det kanske ändå kan kännas bra med ett litet bevis? Här är en lustig artikel om Peter Löthbergs mamma i Karlstad som numera kan ladda ner en DVD ifrån Stockholm på TVÅ sekunder (teoretiskt dock eftersom våra hårddiskar mm fortfarande inte är så snabba). Cool

IDG-artikel: Peter Löthbergs mamma har världens snabbaste bredband

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 11 Jul 2007
pixel
blbr
tlUtträde ur BIK
tr
pixel 

Till BIK - Bredband i Kungälv Ekonomisk Förening                                       Kareby 2007-06-28

Denna skrivelse föranleds av rådande omständigheter rörande BIKs utveckling och att vi i Kareby Bredbands styrelse har grundläggande åsiktsskillnader gentemot BIKs styrelse om hur framtiden bör se ut. Vi kan inte med gott samvete göra annat än vad vi av våra medlemmar satts att göra, nämligen att på bästa sätt förvalta det nät vi gemensamt byggt upp.

Styrelsen för Kareby Bredband anser inte att BIK fungerat i sin roll som paraplyorganisation under uppbyggnadsfasen där vi själva tvingades utveckla metoder för snart sagt allt. Vi anser heller inte att BIK i något avseende kan anses tillgodose någon del kring tjänsteutbud med tillhörande portal för användarna, som upphandlingsorganisation eller ens som samlande kraft för Kungälvs bredbandsföreningar.

Kareby Bredband har genom en aktiv styrelse och ett flertal arbetsgrupper under en längre tid försökt få till stånd fungerande former för samarbete kring nät, support, tjänster, avtal och mycket annat. Då vi nu anser oss, utan nämnvärd framgång, ha uttömt alla till buds stående medel för att uppnå det vi vill inom ramarna för BIK finner vi oss nu vid vägs ände och ber att få tacka för den tid som varit.

Styrelsen för Kareby Bredband önskar härmed meddela att vi väljer att med omedelbar verkan bryta samarbetet med BIK.

För styrelsen i Kareby Bredband Ekonomisk Förening

...

 
rapporterat utav Thomas Alverman - Torsdag 28 Jun 2007
pixel
blbr
tlInget Internet just nu
tr
pixel

Kontakten med Internet försvann runt 15:25 och det står redan om det hos K-Net...

Fibernätet i Kungälvsområdet fungerar fortfarande och det är därför vi kan besöka denna webbplatsen. Det är "bara" kontakten ut mot Internet som är bruten och det verkar bero på yttre omständigheter som K-Net inte direkt har kontroll över.

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 27 Jun 2007
pixel
bl br
tl Svar från BIKs styrelse på öppna brevet.
tr
pixel

Vi har nu fått ett öppet svar från BIK:s styrelse på det öppna brev som KileNet m.fl. föreningar skickat ut.  Öppna brevet i sin helhet.

Styrelsen 

 
rapporterat utav Stefan Kvist - Fredag 18 Maj 2007
pixel
blbr
tlÖppet brev till BIK
tr
pixel

Inlägg i debatten kring BIK och dess framtid.

Efter att ha läst svaren till de motioner som kommit in till BIKs stämma samt tagit del av den vision BIKs styrelse vill jobba efter har vi känt oss tvungna författa detta brev.

Vi delar inte BIKs vision, ej heller dess verksamhetsidé.

Eftersom man inte vill ha en demokratisk röstlängd där man har röster efter storlek ser vi inte att vi har några större möjligheter att påverka.

Detta är en central fråga och en som borde lösas före stämman.

Vi hade givetvis gärna diskuterat frågorna med styrelsen för BIK före stämman med de anser inte att det är nödvändigt. Detta brev skall ses som ett debattinlägg inför stämman och som en alternativ väg att gå.

Styrelserna för:

KileNet, Kareby bredband, Skottanet, Ödsmålsmosse/Skåra, Rostnet, Västerlanda Fiber

Det Öppna Brevet

 
rapporterat utav Thomas Alverman - Torsdag 10 Maj 2007
pixel
bl br
tlByte av tjänstefördelare
tr
pixel

I kommande vecka (V17) är det åter dags för nya områden att få sina tjänstefördelare utbytta. Bytet kommer att ske mellan tisdag och torsdag och någon från föreningen kommer hem till er och gör bytet. Vi vore tacksamma om ni kan se till att den är lättåtkomlig så att bytet inte tar för lång tid att utföra. I Tidplan under Byggprojektet ser ni vilka områden som är aktuella denna gång.

Styrelsen genom Stefan  

 
rapporterat utav Stefan Kvist - Söndag 22 Apr 2007
pixel
blbr
tlInformation om frågor som handlar om BIK
tr
pixel

Styrelsen har i dagarna skickat in tre stycken motioner till BIK inför föreningsstämman som BIK håller den 22:a maj.

  • Motion nr:1 behandlar några frågor som vi önskar svar på.
  • Motion nr:2 föreslår att vi skall sälja nätet till en kompentent nätägare.
  • Motion nr:3 är ett tydligt NEJ till att BIK vill starta AB och där förlägga driva affärsverksamhet som berör hela vårt nät. 

Det pågår nu också avtalsförhandlingar som leds av BIK där de vill att bredbandsföreningar i Kungälv skall skriva på ett flerårsavtal som gäller mellan BIK och föreningarna. Det är naturligtvis nödvändigt med att få till stånd ett sådant avtal, men det avtalsförslag som BIK presenterat är inte acceptabelt för varken vår förening eller flera av de andra föreningarna. Vår styrelse representeras av Thomas Schulz och det är en av våra mest kunniga personer i föreningen på dessa frågor, dessa förhandlingar förväntas vara klara den 11:e april.

Vi har under vintern träffat ett antal andra föreningar och diskuterat nutid och framtid för vårt fibernät. En frukt av dessa samtal har blivit en skrivelse som Kilenet har författat och vår styrelse skrivit under. Den beskriver det som vi tycker inte fungerar tillfredställande samt förslag till hur det kan bli bättre, den kommer att delges BIK:s styrelse på något sätt.

Som ni ser pågår det mycket som berör vårt nät i dessa dagar, vi vet att många känner en frustration på att tjänsteutbudet är så dåligt och att vi fortfarande inte har något TV alternativ i nätet. Vi i styrelsen arbetar sedan förra sommaren med att försöka få till en förändring, men det går tyvärr alldeles för långsamt. Men snart kommer saker och ting att ställas på sin spets och det kommer att bli förbättringar, antingen genom nuvarande BIK:s försorg eller på annat sätt. Ha förtröstan, det skall bli bättre!

    /Styrelsen 

 
rapporterat utav Thomas Alverman - Lördag 7 Apr 2007
pixel
bl br
tlByte av tjänstefördelarna
tr
pixel

För att se vilken vecka er tjänstefördelare kommer att bytas så kan ni nu se detta i  Tidplan som ni finner under Byggprojektet.

Styrelsen / Stefan  

 
rapporterat utav Stefan Kvist - Söndag 25 Mar 2007
pixel
blbr
tlByte av tjänstefördelare
tr
pixel

Några av våra medlemmar ställde med kort varsel upp och hjälpte till med byte av de 78 st tjänstefördelare som vi blev tilldelade. Vi fick informationen sent i tisdagskväll om att vi skulle få tjänstefördelare för utbyte och under onsdagen hade ett antal personer blivit tillfrågade om de kunde hjälpa till med detta byte. Alla svarade ja och vi hämtade tjänstefördelarna på onsdag eftermiddag och de delades ut till dem som skulle hjälpa till. Tyvärr hann vi inte meddela samtliga berörda fastigheter i förväg, men vi lyckades ändå byta ut alla 78 st och vara klara med detta under söndagen. Mycket bra jobbat alla inblandade.

Under måndagen sänds dessa i retur till Packet Front för mjukvaruuppdatering och dessa kommer att vara borta mellan en till två veckor.

Under tidplan kommer vi att göra en grovplanering så att ni kan se när ert område blir berört. Ni kommer även att få information i er brevlåda en kortare tid innan byte så att ni får lite förberedelsetid.

 

Styrelsen

 
rapporterat utav Stefan Kvist - Måndag 19 Mar 2007
pixel
blbr
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 23paged_next Sistapaged_last
 
tlpixeltr
pixel
Oktober 2020
 TiOn To Fr
v40 2829301 234
v415678 91011
v42 12131415 161718
v4319 202122 23 2425
v44262728293031 1
 
pixel
blpixelbr
tlpixeltr
pixel
 
Statistik
 
Medlemmar327
Avtal323
Inblåst fiber325
Fastigheter572
pixel
blpixel br