reg_medlem2 
 
printable Utskriftsvänlig sida
 
 
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 23paged_nextSistapaged_last
tlIp-TV igång!
tr
pixel

Nu går det att se på Ip-TV i vårt nät. När jag kom hem idag så hade boxen börjat fungera och jag har helt plötsligt en väldig massa kanaler. Jag köpte den i Fredags hos Hedéns och den var förpackad i en brun anspråkslös kartong. Väl uppackad så upptäckte jag att det (så klart) inte var samma modell som hade visats upp under SPAs demonstrationer hos KEAB. Nåväl, denna verkade ha bättre uttag på baksidan för mina behov... Det är en Motorola VIP1510.

Bra att veta: Uttagen på baksidan måste ställas in för att ge ut rätt signaler och signaltyp. När boxen levereras så fungerar INTE S-VIDEO-uttaget!! Jag fick ta och koppla en omvandlare på SCART-uttaget för att kunna få en bild överhuvudtaget och sedan via menyn rätta till utgångarna så de fungerar som jag vill. Nu använder jag S-VIDEO och SPDIF. Jag har dessutom ställt in så att jag alltid får widescreen-bild med digitalt ljud sänt till mig.

Med boxen följer en något spartansk men ändå duglig engelsk manual.

Boxen måste anslutas direkt till ett eget uttag i tjänstefördelaren (någon utav portarna 1-4 är att föredra). Det har förekommit skriverier om att det skulle behövas bra kablage, men det är helt fel. För att bevisa det så har jag anslutit min box via två långa CAT5-kablar och tre korta patchkablar, alla oskärmade, ihopkopplade så de når från ena änden utav mitt hus över till andra. Fungerar alldeles utmärkt! Om ni skall dra nytt kablage så ta oskärmad CAT5e eller CAT6, men annars kan ni lugnt använda det som redan finns.

Eftersom jag bara tittat i någon halvtimme nu så vet jag inte hur bra detta fungerar, men utifrån det lilla jag har sett så verkar det helt okej. Väder och vind kan inte längre påverka min TV-bild! 

dsc05754 dsc05755

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Måndag 17 Sep 2007
pixel
blbr
tlDriftstörning
tr
pixel

Noden i Skårby Mosse ligger nere på grund av ett fiberbrott. Reparation pågår och noden är troligen i drift senast i morgon eftermiddag.

Stefan 

 
rapporterat utav Stefan Kvist - Onsdag 12 Sep 2007
pixel
bl br
tlLite spekulationer angående boxen
tr
pixel

Mats Degerman ifrån VyNet skickade över ett produktblad som han hade hittat på nätet (tack för det). Det ger detaljerad information om IpTV-boxen som visades på KEAB igår. Tyvärr är informationen på engelska och jag har inte kunnat hitta en svensk version (trots att Kreatel är ett svenskt bolag). Dessutom står det Motorola på boxen istället för Kreatel, men eftersom Motorola numera äger Kreatel så kan det nog förklara saken. Kreatels webbplats slussar irriterande nog över en till Motorolas engelska webbplats!

På baksidan utav boxen som visades stod det 1720. Information om Motorola-produkterna och dess produktblad hittar ni här (tyvärr på engelska): Motorola - VIP1700 Series

En fråga som inte kunde besvaras igår var varför det fanns in och ut-gångar för vanlig antennsignal på boxen. I produktbladet framgår det att det beror på att boxen även kan ta emot marksänd digital-tv. Verkar ju käckt...

Boxen kan även leverera s-video och den ålderdomliga komposit-signalen. En liknande adapter kan då användas: Hama Adapter S-VHS Y/C/Phono - Scart

För mera relevant och precis information så får vi nog hålla oss till tåls tills nästa informationblad ifrån KEAB eller SPA. Ni ombeds görresten att inte störa våra TV-handlare i Kungälv med frågor om bredbands-TV'n. De har nämligen inga svar att ge och det är frustrerande för dem att dagligen behöva förklara detta till stora mängder utav nyfikna och pratglada bredbandare. Undecided

Intressanta artiklar

dsc05715 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Söndag 2 Sep 2007
pixel
bl br
tl Välbesökt öppet hus
tr
pixel

KEABs öppna hus var välbesökt. Musikgruppen Filedurarna spelade musik och det bjöds på korv med dricka, kaffe och dopp. Jag besökte olika stationer och överallt kunde man få svar på sina frågor. Summa summarium en bra tillställning enligt mig.

Ip-TV visades upp i ett rum som så klart var välfyllt hela tiden. Där fanns representanter ifrån både KEAB och SPA. Där visades även upp den första versionen utav mottagarbox som kommer att kunna inhandlas inom kort. Priset verkar hamna runt 1600 kronor ungefär. Lite dyrare än vad man hoppats, men inte heller hutlöst dyrt. Åsikter framfördes givetvis angående programpaketen, "must carry" och mycket annat... Personligen tror jag dock att det blir lättare att påverka saker när det väl har byggts upp en kundkrets och saker kommit igång. Låt oss hoppas att det utlovade informationsbladet snart dyker upp!

På tal om absolut ingenting så stötte jag förresten på Roffe i korridorerna och fick samtidigt en fin bild på Billy i sin nya tröja ifrån vår kära grävare Elving Mattsson. Laughing

dsc05689 dsc05726 dsc05694 dsc05702 dsc05696 dsc05724b dsc05714 dsc05712

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Lördag 1 Sep 2007
pixel
blbr
tlSå har det varit fest i Kareby.......
tr
pixel

Evert Ljusberg berättar historier för en road publik.  

pernemyr 20070825 pernemyr 20070825 (5)

Tillställningen var välbesökt och Anders Johansson värmde först upp publiken med den ena lustigheten efter den andra medan folket hade fullt upp med att försöka svälja maten mellan skratten :-) Slutligen var det dags för kvällens huvudnummer Evert Ljusberg att underhålla, vid det laget den mycket upprymda publiken. Evert sjöng och berättade historier i en aldrig sinande ström, den mannen har en stor hårddisk eller som det även kan uttryckas ett väldigt gott minne.

Underhållningen var mycket uppskattad och publiken applåderade till sig flera extra nummer. Med andra ord, det var en väldigt lyckad fest för bredbandsbyggare!

 (Om ni är intresserade av att se flera bilder ifrån festen kontakta Anders Johansson i festkommittén)

 
rapporterat utav Thomas Alverman - Torsdag 30 Aug 2007
pixel
blbr
tlInformation om Bredbands TV
tr
pixel

Lite förtydligande om KEABs öppna hus.

Under det Öppna hus som KEAB har nu på lördag den 1 september kommer det finnas möjlighet att se de TV sändningar som sker genom bredbandsnätet.

Den leverantör som inledningsvis kommer att sända i vårt nät heter SPA (Svensk Program Agentur) och under det Öppna Huset kommer det att finnas representanter från SPA på plats för att informera och svara på era frågor. Passa på att använd denna möjlighet för att ställa de frågor ni har om IP-TV direkt till personer från SPA.

KEAB lottar ut ett antal fina priser bland de FFH-kunder som kommer på Öppet hus och har med sig lottsedeln. Bland annat USB-minnen, trådlös Router och inte minst en Digitalbox för IP-TV.

Ta med Lottsedeln (tryck på länken och skriv ut) till KEAB 1:a september och lägger den i lådan hos korvgubben har ni möjligheten att vinna.

Laughing

 
rapporterat utav Stefan Kvist - Onsdag 29 Aug 2007
pixel
blbr
tlTV i nätet. Inbjudan från Kungälv Energi
tr
pixel

Öppet hus

hos Kungälv Energi

lördag 1:a september 09:00-15:00 

Kom och ät en varmkorv och delta i "utlottningen" medan du tittar på digital IP-TV i FFH-nätet.
När du har sett dig mätt på TV så finns det mycket annat att titta på också, bland annat följande (klippt ur annons).
Med fakta, upplevelser och samkväm hos Kungälvsbornas eget energibolag.

Lördagen den 1 september klockan 9.00-15.00

FAKTA

Vi arbetar med flera spännande satsningar på Kungälv Energi just nu och vill visa dig några av dessa. Vi vill också få möjlighet att prata med dig om vad du tycker är viktigt i det arbete vi gör och ge dig möjlighet att ställa de frågor du eventuellt har som rör vårt arbete.

Elnätsfrågor: Få information om till exempel anslutningar, ledningsändringar, elkvalitet, röjning av ledningsgator eller de stora investeringar vi gör i nätet just nu för att säkerställa elleveranserna hem till dig.

Fjärravläsning: Få möjlighet att redan nu se hur fjärravläsningen kommer att gå till i framtiden.

Bredband: Vi berättar mer om vårt bredband med optokabel och ger dig möjlighet att titta på bredbands-teve.

Vi producerar elkraft: Med överskottsenergi från Fjärrvärmesystemet kan vi producera egen el här i Kungälv.

UPPLEVELSER

Guidade visningar: Guidade visningar av våra anläggningar; Byggmästaregatan och Munkegärde. Till Munkegärdeverket går det buss varje hel timme.
Prova-på: Åk bandvagn. Prova skyliften. Se på bredbands-teve.

SAMKVÄM

Vi bjuder på kaffe, varmkorv och en tipspromenad med fina vinster. Du kommer också att få tillfälle att prata och diskutera med oss som arbetar här på Kungälv Energi.

KUNGÄLV ENERGI AB

Ditt energiföretag i Kungälvs kommun
Så här når du oss: Adress Byggmästaregatan 5, 442 34 KUNGÄLV
Tel vx 0303-23 80 00 Tel kundtjänst 0303-23 99 60 (telefontid 9-12, 13-16)
Fax 0303-132 70 E-post info@kungalvenergi.se Internet www.kungalvenergi.se 


LOTTSEDEL

Fyll i dina uppgifter nedan, ta med lappen till KEAB 1:a september och lägg den i lådan hos korvgubben.

Vi lottar ut ett antal fina priser bland de FFH-kunder som kommer på Öppet hus och har med sig denna lapp. Bland annat USB-minnen, trådlös Router och inte minst en Digitalbox för IP-TV.

Namn: .................................................................................

Adress: .................................................................................

Telefon: ................................................................................

Jag är medlem i ...........................................................FFH-förening

 

För att få ut lottsedeln lättare, tryck på länken: Lottsedel  Välj sedan "Utskriftsvänlig sida " som du finner längst ned under menyn till vänster. 

 
rapporterat utav Stefan Kvist - Torsdag 23 Aug 2007
pixel
bl br
tl Fest!!!
tr
pixel

Ett glatt gäng med bredbandsbyggare i Skårby bjuder in till FEST! Emotions

skårby fest

Denna fest är inte finansierad av Kareby bredband utan är mer att betrakta som ett stort knytkalas för bredbandsbyggare i vår hembyggd.

Kontakta arrangörerna ovan för att anmäla er (klicka på bilden för större text)

 
rapporterat utav Thomas Alverman - Onsdag 15 Aug 2007
pixel
blbr
tlSå damp den ner...
tr
pixel

Den utlovade informationen angående den kommande bredbands-tv-leverantören dök upp i min brevlåda för några dagar sedan. Ifall någon inte fått den eller missade den utav någon annan anledning så lägger jag upp den här:

broschyr - spa teaser

(klicka gärna på bilden för att läsa broschyren)

Mer konkret information kommer i mitten av augusti

Den viktigaste informationen som broschyren ifrån SPA ger är förmodligen:

I mitten augusti kommer du att få en folder från oss med alla fakta och priser som vi kan erbjuda för mottagning av TV via bredbandsnätet. Först i augusti behöver du alltså bestämma dig för vårt alternativ. Och du kan vara trygg - det blir inte svart i TV-rutan dagen D. Vi har allt förberett för inkoppling och den kundsupport som behövs för att hantera ditt val. Det enda du behöver göra är att i en TV-butik köpa en s.k. öppen box för digital mottagning via bredband. Den ansluts sedan till TV:n eller via video/DVD-spelaren.

Kungälv Energi och GothNet

Det kommer även att komma information ifrån Kungälv Energi (när semestrandet är över) eftersom det är deras förhandlingar med GothNet som gjort det möjligt att nu snart kunna få in tv-sändningarna. Jag kan avslöja att jag redan tittat på bredbands-tv inne hos KEAB... d v s signalerna når redan vårat nät. Det är som vanligt bara det där lilla sista som ska till! Tongue out

Digital-tv-övergången

Tidigare under våren fick vi denna broschyren ifrån digital-tv-kommissionen, angående digital-tv i allmänhet:

broschyr - digitv-Övergång

(klicka gärna på bilden för att läsa broschyren)

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 25 Jul 2007
pixel
blbr
tl TV-information på gång
tr
pixel

Jag läste detta på BIKs hemsida:

Inom kort kommer den första informationen om TV via fibernätet att komma i våra brevlådor från Svensk Programagentur (SPA).

Informationen kommer att vara adresserad till hushållet (inte till en person) så håll utkik efter den så att den inte blir förväxlad med "vanlig" reklam.

Nu är det m a o information på gång ifrån Svensk Programagentur, nätets första Ip-TV-leverantör.

Längre ner nämner de att föreningens uppgifter måste finnas med i K-Reg, och eftersom K-Reg är skapat ifrån vår webbplats så har vi inga problem där. Några smärre felskrivningar har dock rapporterats till föreningen, men jag skulle tro att de kommer att fixas fort och lätt.

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Torsdag 19 Jul 2007
pixel
bl br
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 23paged_nextSistapaged_last
 
tlpixel tr
pixel
Maj 2021
  TiOn To Fr
v17 26 2728293012
v18 34 56 789
v1910111213141516
v2017181920212223
v21 242526 27 282930
v22 31123 456
 
pixel
bl pixelbr
tlpixeltr
pixel
 
Statistik
 
Medlemmar327
Avtal323
Inblåst fiber 325
Fastigheter572
pixel
bl pixel br