reg_medlem2 
 
printable Utskriftsvänlig sida
 
 
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 23paged_nextSistapaged_last
tlOmbyggnad orsakar driftstopp i Ringby
tr
pixel

Ombyggnadsarbeten i fiberskåp i Ringby kommer orsaka avbrott för ett 25-tal fastigheter vars fiber utgår från nämnda skåp. Ombyggnad avser att öka driftsäkerheten och möjliggöra ytterligare nyanslutningar. Arbetet utförs med start lördag den 7:e februari och kommer sannolikt pågå även under följande dag, söndagen 8:e februari. Naturligtvis görs allt för att hålla nere tiden för avbrottet men vi ber berörda medlemmar om förståelse för att arbetet måste få ta den tid som personal på plats anser nödvändigt. Utan ombyggnaden tvingas vi neka nya fastigheter anslutning pga platsbrist och vi riskerar över tid att få problem med att upprätthålla vår höga tillgänglighet varför vi valt att låta utföra ombyggnaden omgående.

Avbrottet berör samtliga tjänster (Internet, telefoni, TV).

Frågor om ombyggnaden kan skickas till styrelsen via "Kontakta oss" i menyn till vänster.

 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Onsdag 28 Jan 2009
pixel
blbr
tlHälsning från Bredbandstomten
tr
pixel

Kungälv Energi AB vill fira julen med ett fint erbjudande angående den nya hastigheten 100/10 som nu går att beställa. Man kan alltså ladda ner filer med upp till 100 Mbits/s i hastighet! Om ni beställer innan jul så behöver ni inte betala höjningen förrän fr.o.m. 1/3 2009.

bredbandstomtem
Mer om detta hos KEAB

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Lördag 29 Nov 2008
pixel
blbr
tl Internet-kopplingen nere
tr
pixel

Som vanligt är vårt fibernät inte berört utav vädrets makter, men detsamma verkar inte kunna sägas om resten utav världen. Jag märkte just att kontakten med yttervärlden är nere!

Det syns tydligt(?) här: K-Reg Nätstatistik

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Måndag 24 Nov 2008
pixel
bl br
tlNy TV-leverantör (med HDTV?) - Justerad tid: 6/11, kl 17:00-20:00
tr
pixel

ip-sweden
Knappt hann Jonas skriva förra nyheten förrän tiden hade ändrats! Enligt de nya uppgifterna så har det Öppna Huset flyttats någon timme framåt plus att öppettiden förlängts vilket förhoppningsvis är glädjande för alla. Dagen är dock densamma:

Den nya tiden är torsdagen den 6/11, kl 17:00-20:00.

I IP Swedens broschyr ser man att de även erbjuder HDTV och förhoppningsvis gäller detta även för oss! Deras utbud inkluderar kanalerna ifrån Canal+ vilket många önskat.

Kungälv Energi skriver så här i sitt informationsblad:

Hej,

Kom och besök vår mini-mässa hos Kungälv Energi på Byggmästaregatan 5. Vi kommer att informera och diskutera TV i alla dess former.

Naturligtvis kostar det inget att komma och vi bjuder på fika under kvällen. Dessutom kommer du att ha möjlighet att vinna priser, medverka i tävlingar och det finns fina erbjudanden för dig som vill komma.

Missa inte detta!

Arrangör är IP Sweden och Kungälv Energi.

Broschyrer

broschyr-ip-sweden-081106
IP Sweden
broschyr-keab-081106
Kungälv Energi
 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Fredag 24 Okt 2008
pixel
blbr
tlNy TV-leverantör i nätet
tr
pixelTorsdagen den 6:e November mellan klockan 16.00 och 18.30 (ändrad tid: 17:00-20:00, se nästföljande nyhet) så har Kungälv Energi öppet hus tillsammans med en ny TV-leverantör, IP Sweden. Alla användare är välkomna för att ta del av vilket utbud av TV-kanaler som erbjuds, att ställa frågor om teknik osv. Även befintliga kunder hos SPA är naturligtvis välkomna för att ta del av detta välkomna komplement till TV-utbudet i fibernätet!
 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Tisdag 21 Okt 2008
pixel
blbr
tlÅrsmöte Kareby Bredbandsförening 2008
tr
pixel

I mitten av juni blir det årsmöte i Kareby Bredband. Exakt datum och plats kommer att meddelas senare.

För de medlemmar som önskar inkomma med en motion så tar styrelsen emot sådana fram till och med 10 maj. Motioner skickas till styrelsen@kareby.net.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

 

 
rapporterat utav Annelie Björkdahl - Lördag 19 Apr 2008
pixel
blbr
tl Formatkriget över: Blu-ray segrade över HD DVD
tr
pixel

Toshiba som var företaget som tog fram HD DVD-formatet har nu meddelat att man kommer att lägga ner formatet helt och hållet. Detta gör att vi konsumenter slipper våndas över vilket format som man bör välja. Tecknen har varit många under senare tid, men nu står det alltså helt klart...

 blu-ray_disc - 50h - light blue bkg
   
Blu-ray är det som gäller!

Artikel hos MinHembio: Toshibas pressmeddelande

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Torsdag 21 Feb 2008
pixel
blbr
tlTest utav v-nät
tr
pixel

KEAB var igår ute i Myrebacka och testade att V-nätsanslutningsmodellen fungerar. Testet utföll till belåtenhet (så klart Wink). Nu fortsätter arbetet med att få ordning på alla våra skåp!

Roy Kvist var på plats och fick tagit några bilder... Utrustningen består utav två enheter. Den ena är en "generator" som strömsätter v-nätet och den andra är en sökenhet som kan detektera den strömsatta tråden nere i marken.

dsc01099 dsc01098 dsc01100 

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Lördag 27 Okt 2007
pixel
bl br
tlAnvändbara v-nät
tr
pixel

Det har inte funnits någon information om hur v-näten skall kopplas för att bli användbara. Följden har varit att de fått ligga i en röra i skåpen.

Vår kära Stefan Kvist har med jämna mellanrum tagit upp detta med Billy på KEAB. Anledningen att det tagit tid beror på många saker, men framförallt så har många andra problem helt enkelt prioriterats högre. Tillsammans har nu Billy och bröderna Kvist fått fram en enkel och billig lösning. Man kommer att fortsätta att jobba på detta för att få fram en standardlösning åt samtliga föreningar. Det är viktigt att detta blir lika utfört för att underlätta för inhyrda servicefirmor. Från servicesynvinkel så vill man förresten inte behöva öppna skåpen för att kunna komma åt att strömsätta v-näten, eftersom det då finns en risk att man råkar orsaka nya problem ibland alla kablar och fibrer där inne.

I vår förening kommer arbetet att genomföras utav medlemmar uti varje område. Påsar med material har redan delats ut till de flesta områdena. Skåpet på bilderna har iordningställts utav Johan i Ringby. För övrigt tackar jag Roy Kvist med hustru för kaffe och en trevlig pratstund i samband med fotograferingen...

dsc05768 dsc05781 dsc05777 dsc01089_crop

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Söndag 21 Okt 2007
pixel
blbr
tlMer om Ip-TV...
tr
pixel

K-Net har lagt upp en liten beskrivning som kanske kan vara till hjälp när man kommer hem med sin Ip-TV-box: K-Nets installationshjälp (de nämner dock inte trixet med att alla videoutgångar inte är användbara innan man via menyn ställt in vad man önskar... se min tidigare skrivelse för mer info)

Andra informationsbladet ifrån SPA damp ner i min brevlåda igår. Jag lägger upp det här ifall någon har missat den ibland den övriga reklamen...

spa2

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 19 Sep 2007
pixel
blbr
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 23paged_nextSistapaged_last
 
tlpixeltr
pixel
Oktober 2020
 TiOnToFr
v4028 29301234
v41 56 7 89 10 11
v4212131415161718
v4319202122232425
v442627 282930311
 
pixel
bl pixelbr
tlpixeltr
pixel
 
Statistik
 
Medlemmar 327
Avtal323
Inblåst fiber325
Fastigheter572
pixel
blpixel br