reg_medlem2 
 
printable Utskriftsvänlig sida
 
 
paged_first_offFörsta
paged_prev_offSidan av 23paged_nextSistapaged_last
tl Bredband i världsklass
tr
pixel

bredbandsforum
Regeringens bredbandsforum har satt ihop en annons (i form utav en 20-sidig tidningsbilaga) som medföljde som bilaga i Dagens Samhälle april 2011.
 
I denna finns ett antal bilder ifrån vår förening. På förstasidan kan vi se vår förste föreningsordförande (Peder Karlsson) i full gång bredvid plogen.
 
Folk som arbetar med bredbandsutbyggnaden i landet har alltså fått ett positivt intryck utav vårat arbete. Vi inspirerar andra och det är ju alltid smickrande! Kul va?
 
Jag tycker att vi alla kan sträcka på oss och känna oss nöjda med det som vi tillsammans har åstadkommit!  ;-)

 
rapporterat utav Claes Löfqvist - Onsdag 8 Jun 2011
pixel
blbr
tl Planerat driftstopp i Myrebacka/Kyrkbyn med omnejd
tr
pixel

För att komma till rätta med de avbrott som drabbat boende i närheten av Kareby Kyrka under de senaste veckorna så kommer Kungälv Energi, som numer förvaltar vårt nät, att byta ut den aktiva utrsutningen i Myrebackanoden. Bytet kommer ske sfsm, möjligen redan idag Måndag 3:e Januari, och kommer orsaka ett stopp på ett par timmar. Bytet berör ett 40-tal anslutningar och avbrottet drabbar alla tjänster, dvs Internet, telefoni och TV.

När detta är klart så ska nätet ha återfått den suveräna stabilitet som vi är vana vid.

 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Måndag 3 Jan 2011
pixel
blbr
tlÖppet hus hos Kungälv Energi Onsdag 15/9
tr
pixel

Inbjudan till Öppet hus hos Kungälv energi

onsdagen 15/9, mellan kl. 16:00 och 20:00.

Bakgrund

Efter det att vårt nät nu har fått flera tjänsteleverantörer som har möjlighet att leverera Internet m.m. kommer vi att sluta som Internet-leverantör för privatkunder.

Vi uppmanar alla våra 3500 kunder att byta till någon av alla de

leverantörer av Internet som i dag finns att välja på i vårt nät, innan

2010-12-31, då vår tjänst kommer att ”slockna”.

Evenemanget

För att underlätta för våra kunder och nya tjänsteleverantörer att träffas och knyta affärskontakter anordnar vi ett Öppet hus med temat ”Kom och träffa våra nya tjänsteleverantörer”.

Jag hoppas att du som kund har möjlighet att komma hit och träffa leverantörerna personligen och få fina introduktionserbjudanden som jag vet att dom har med sig.

Aktuell information hittar du på vår hemsida www.kungalvenergi.se

Välkomna

Billy Karlsson

Affärsområdeschef, Bredband

billy.karlsson@kungalvenergi.se

tel. 0303-239320


 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Lördag 11 Sep 2010
pixel
bl br
tlSappa (f.d. SPA) upphör med IPTV-leverans
tr
pixel

Då Viasat startat sina leveranser av IPTV i vårt nät passar Sappa (f.d. SPA) på att ändra fokus och upphör med leverans till sin kunder i bl.a. Kungälv. På förekommen anledning vill vi påpeka att det fortfarande finns två leverantörer kvar, IP Sweden och Viasat och vem vet, det kanske kommer fler nu när det finns utrymme...

Kareby Bredband har ingen anledning att favorisera någon nu existerande leverantör men vi väljer ändå att i samband med detta publicera följande information från IP Sweden. Detta för att ni som tills idag haft SPA/Sappa enkelt ska hitta alternativ för att slippa bli utan TV från månadsskiftet.

-----

Det har kommit till vår kännedom att företaget Sappa AB inte längre kommer att distribuera sina TV-tjänster i Kungälvs fibernät efter den 31 augusti 2010.

Med anledning av detta vill vi på IP Sweden erbjuda våra tjänster till de hushåll som önskar TV från oss, som i dag kanske har leverans från Sappa?!

All information om våra TV-tjänster finns på www.ipsweden.se eller ring 0300-152 40.

Beställningar kan enkelt göras på www.ipsweden.se, klicka på beställ och fyll i uppgifterna som krävs.

Frågor besvaras på info@ipsweden.se eller telefon 0300-152 40.

Bra att veta vid avtalstecknande:

- Distributions- och/eller krypteringsavgift: 0:-
- Programkortsavgift: 0:- (finns inget programkort)
- Faktureringsavgift: 0:- (Gäller vid Autogiro eller e-postfaktura)
- Bindningstid: 12 månader, därefter månatlig uppsägning
- Startavgift: 495:- (Engångsavgift)
- ”Tvillingabonnemang” 19:-/mån. Kräver extrabox

Kungsbacka den 24 augusti 2010

Bästa hälsningar

IP Sweden

 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Tisdag 24 Aug 2010
pixel
bl br
tlAvtal om försäljning av nätet
tr
pixel

Kungälv Energi uppfyller nu de villkor som Kareby Bredband ställt gällande valfrihet kring leverantörer i nätet. Idag finns en nio olika leverantörer av Internet , flertalet av dem kan också erbjuda IP-telefoni, separat eller i kombination med Internet. Dessutom finns tre olika företag (Sappa, IP Sweden, Viasat) som levererar TV genom fibernätet.

Kungälv Energi kommer under slutet av året att upphöra som Internetleverantör till privatkunder för att undvika intressekonflikter då man nu kommer vara ensam nätägare i ett antal av de nät som byggts i föreningsform.

Detta tjänsteutbud innebär att styrelsen för Kareby Bredband alltså anser att Kungälv Energi uppfyller villkoren vi ställt och vi har därför valt att gå vidare med det avtal som låg till grund för stämmans beslut om försäljning av nätet. Avtalet har undertecknats av båda parter och nätet förvaltas nu av Kungälv Energi i väntan på att försäljningsprocessen med påföljande förenings-likvidation kan slutföras.

 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Tisdag 17 Aug 2010
pixel
blbr
tlViasat TV i fibernätet!
tr
pixel

Nu - ÄNTLIGEN - är Viasat igång med leveranserna av TV via vårt fibernät. Ni kan alltså beställa TV från Viasat omgående. Informationen är knapphändig än så länge men vi återkommer med mer info när den blir tillgänglig.

För att beställa TV från Viasat eller andra tjänster från någon av det växande antalet leverantörer, se Kungälv Energis hemsida.

 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Onsdag 28 Jul 2010
pixel
blbr
tlNya tjänsteleverantörer i nätet
tr
pixel

Nu meddelar Kungälv Energi och Gothnet att deras breddade samarbete lett fram till det vi väntat på. Vi kommer fr.o.m. den 9:e Juli kunna få leverans av tjänster inom Internet, Tele och TV från ett flertal olika företag. Glad

De företag som finns att välja mellan initialt är följande:

Internet / Telefoni:
Alltele
Bahnhof
Bitcom
Blixtvik
Bredband2
Ephone
Riksnet
Net at Once
Tele2

TV:
IP Sweden
Sappa (f.d. SPA)

Mer information kommer senare. Det är ingen brådska med att byta leverantör så ta tid och utvärdera respektive leverantör i lugn och ro.

 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Torsdag 1 Jul 2010
pixel
bl br
tlStämman genomförd - beslut om försäljning
tr
pixel

Dagens stämma genomfördes på vanligt vis i god ordning.

Samtidigt hölls den andra och avgörande omröstningen om försäljning av nätet enligt liggande förslag. Med siffrorna 98.5% för och 1.5% mot antogs styrelsens förslag om försäljning till Kungälv Energi med därpå följande likvidation av föreningen.

Vi kommer nu löpande återkomma med information om den fortsatta processen genom att publicera den här på hemsidan. Steg ett är att vi avvaktar att Kungälv Energi släpper på tjänsteutbudet enligt plan, därefter kommer avtal att skrivas om en försäljning, detta hoppas vi kunna slutföra inom 3-4 veckor.

Styrelsen tackar för förtroendet och för visat intresse.

 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Tisdag 15 Jun 2010
pixel
blbr
tlDriftomläggning 16/6 ger avbrott på fibertjänsterna
tr
pixel

Fr.o.m. 1/7 2010 kommer vi som tidigare utlovats att kunna välja tjänster från de leverantörer som finns presenterade på Kungälv Energis hemsida. Detta innebär att Kungälv Energi upphör att leverera Internet till privatkunder från årsskiftet 2010-2011. Vi kommer i stället att som kunder kunna välja leverantör från det utbud som kommer göras tillgängligt via Kungälv Energi. Detta är ett stort steg framåt då det innebär att vi får det öppna fibernät som vi hela tiden strävat efter att uppnå och det innebär också att en stor pusselbit faller på plats inför den försäljning av fibernätet som styrelsen förordar.

Fr.o.m. Tisdag 15/6 2010 kommer Kungälv Energi inte ta beställningar på nyanslutningar, upp- eller nergraderingar av Internettjänsten.

För att möjliggöra övergången så kommer det ske en omläggning Onsdagen den 16/6 vilket kommer innebära kortare och/eller längre avbrott på samtliga tjänster i fibernätet. Detta gäller hela dygnet och innefattar alltså Internet, TV och Telefoni.

Ytterligare driftstörningar beräknas också uppstå under vecka 26 (månadsskiftet juni-juli) i samband med övergången till det nya tjänsteutbudet.

Se Kungälv Energis hemsida för mer information kring avbrott och nya tjänster.

 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Måndag 14 Jun 2010
pixel
blbr
tlKallelse till ordinarie stämma 2010
tr
pixel

Plats: Kvarnkullen Kungälv, stora salen
Datum: 15 Juni 2010 klockan 19:00

Under stämman kommer vi också att ha andra omröstningen om försäljning av nätet. Kan man inte delta så finns möjlighet att rösta genom fullmakt. Se förslag på fullmakt i det brev som kommer ut med kallelse under veckan. Fullmakten kan lämnas via t.ex. en granne eller annan medlem vid stämman.

Presentationen från extrastämman december 2009 och resultatet av första omröstningen.

Kallelsen som skickats per post till samtliga medlemmar.

 
rapporterat utav Jonas Lohmander - Måndag 31 Maj 2010
pixel
blbr
paged_first_offFörsta
paged_prev_offSidan av 23paged_nextSistapaged_last
 
tl pixeltr
pixel
Oktober 2020
 TiOn ToFr
v40282930 123 4
v4156789 1011
v42121314 15161718
v43192021 2223 24 25
v442627282930311
 
pixel
bl pixelbr
tlpixeltr
pixel
 
Statistik
 
Medlemmar327
Avtal323
Inblåst fiber 325
Fastigheter572
pixel
blpixelbr