Original URL: http://www.karebybredband.se/forum.php?name=Publik+debatt&Page_ShowTableForum=2
Här har alla chansen att ställa frågor eller komma med positiv kritik. TIPS: Uttryck er gärna ÖDMJUKT så slipper läsarna känna sig irriterade redan innan de förstått vad ni egentligen vill ta upp!
 
 
 
forum_public_activity_icon 
Diskussionsinlägg  (senaste visas överst)
 
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 8paged_nextSistapaged_last
tlNär kommer Kanalerna!!!!!!!!!
tr
pixel

Jag undrar när vi får tv via fiber?

När vi flyttade in i februari 2006 fick vi höra att tv via fiber troligen skulle komma igång till sommaren (2006) vilket gjorde att vi inte ville binda oss vid något annat tex boxer.

Nu är det snart aprill 2007 och det har fortfarande inte hänt något, det är inte kul att titta på 1:an, 2:an eller 4:an om man har det intresset som jag och min sambo.

Fråga är om det kommer inom en snar framtid eller om man ska fixa boxer eller liknande.

Hoppas på svar Claes.

 
Torsdag 15 Mar 2007
pixel
blbr
tlSvar: Nyhetsutskick
tr
pixel

Hej Torbjörn,

Som medlem har du möjlighet att prenumerera på uppdateringar som sker på vår hemsida. Lägg ett mail till styrelsen så får du veta hur du skall göra.

Sedan vill jag bara förtydliga att vi i föreningen tyvärr inte hanterar frågorna om tjänster i nätet, utan där får vi hänvisa till BIK:s hemsida http://www.bikef.se/ för den senaste informationen.

Mvh /Styrelsen

 
Thomas Alverman - Tisdag 6 Mar 2007
pixel
blbr
tlNyhetsutskick??
tr
pixel

Vill först tacka för en superb sida.

Något som jag saknar vore att ha ett e-postutskick då och då med nyheter.

Tex om det händer ngt på tv fronten eller dylikt.

Men detta kanske redan finns ? vart anmäler man sig i sådana fall ?

MVH Torbjörn Sannerland

 
Tisdag 6 Mar 2007
pixel
bl br
tl Tack Kareby Bredband
tr
pixel

Har inte kommit mej för att göra detta tidigare men ni vet hur det är. Vill härmed tacka för Er utomordentligt fina och informativa hemsida. Hoppas att Ni ursäktar att VFEF använder Er sida som en "informationskanal".

Claes Lindahl Västerlanda Fibernät Ek. För. 

 
Fredag 9 Feb 2007
pixel
bl br
tl Valingebo
tr
pixel Hej!
Det är roligt för en valingebo(öster om Varberg)att sitta och läsa i erat forum. Vi har just blivit färdiga med vårat fibernät till drygt 200 medlemmar. Det verkar som det fungerar bra och vi har ett TV-utbud via Varberg Energi http://www.seaside.se. Varberg Energi har valt att begränsa antalet leverantörer med hänsyn till deras tillförlitlighet, både leveransmässigt och ekonomiskt.
De har ett utbud på 25-30 kanaler. Själv har jag internet-uppkoppling med 10 MB. När jag testar så ligger det mellan 9,5 och 9,8 vilket jag tycker är helt OK.
Hälsar
Jerker
 
Fredag 1 Dec 2006
pixel
blbr
tlBillig IP-telefoni
tr
pixelPå den här sidan kan man bl.a se vilken IP-Telefonileverantör som är billigast just nu: TelePrisKollen http://www.telepriskollen.se/FastTelefoni/Topplista.aspx
( Både Tele 2 och RIX fungerar helt utmärkt i nätet och är dessutom billigare än BIKs telefoni )
 
RIX fantast
 
Fredag 1 Dec 2006
pixel
blbr
tlHärligt surf
tr
pixel

Vill än en gång gratullera mig själv & förhoppningsvis många fler till denna superba internet-"lina" !

Har fortfarande inte fått snabbare datatrafik (ändå bara 2Mb nu) någon gång el. någonstans sedan Internet´s födelse.

Skall nu söka få telias luftledningar nedlagda. IP funkar perfekt hos mig.

Hurra Hurra , Dan Claesson 

 
Torsdag 26 Okt 2006
pixel
bl br
tl Blåsa tuber med vatten
tr
pixel

Skall man föra in tuber i en slang lite längre sträckor kan man göra det med vatten. Man tätar tubens ända så att vatten inte tränger in, för in tuben tills det börjar tröga, släpp på vatten i ändan där man för in tuben och täta så gått det går med handen om man saknar anslutningsdon, sen trycker man tuben vidare som bärs av vattnet. Man kan tillämpa samma metod om man vill ha igenom en draglina. Såg att det var några nybyggare som hade svårt att trycka tub för hand åver 50 m.

Gösta KarebyNet

 
Måndag 9 Okt 2006
pixel
blbr
tlUPS historien rullar vidare
tr
pixel

http://www.fiberforum.se/index.php/topic,88.msg572.html#msg572

Det jag inte fattar det är hur BIK kan krångla till det så genom att först bilda en arbetsgrupp i ämnet och sedan ta in en konsult som i sin tur tar in en leverantör/tillverkare för att leverera. Det är så onödigt och det har ju så här i efterhand visat sig att inget av valen de gjorde var speciellt bra, jag sa från början när jag fick höra detta, välj någon av de stora för de lever på grund av att de är bra på det de gör, det finns färdiga lösningar som fungerar i resten av välden utanför BIK. Vi är inte på något sätt unika i vår tekniska uppbyggnad.


Konsulten hävdade på ordförandeträffen att det inte fanns några bra lösningar till överkomligt pris och då ställer jag mig frågan, vad är ett överkomligt pris, att den initierande kostnaden är låg spelar ingen som helst roll om man inte kan överblicka framtida kostnader, driftstörningar och problem.

Thomas Schulz

 
Fredag 6 Okt 2006
pixel
blbr
tlForum för FFH i Kungälv
tr
pixel

Hej bredbandsvänner!

Vi är flera från olika håll i Kungälv som tycker att det behövs ett forum för diskussioner om det som sker inom FFH i Kungälv och som rör mer än den enskilda föreningen.

FiberForum har därför sedan en kort tid ändrat inriktning och är ett forum som är öppet för alla och välkomnar alla.

FiberForum har sina rötter i Hålta Fibers byggande, men är i grunden helt fristående och oberoende. Förhoppningen är att FiberForum kan bli ett levande forum för alla oss som är inblandade i FFH i Kungälv på ett eller annat vis.

Välkomna att titta in och delta. Adressen är http://www.fiberforum.se

Håkan Båstedt/FiberHåkan

 
Torsdag 28 Sep 2006
pixel
blbr
tlMarkersättningen utbetalning
tr
pixel

KEAB håller på stämma av våra uppgifter mot deras så att det inte skall bli några fel vid utbetalningen av ersättningen för stamledningen. De kommer att betala ut pengarna under oktober månad.

Mvh

Stefan Kvist  

 
Stefan Kvist - Fredag 22 Sep 2006
pixel
blbr
tlKEABs markersättning
tr
pixel

Den information vi, under byggnationen, fick utav Kungälv Energi var att de skulle ersätta intrånget för stamledning med 3.35 kronor per meter, dock minst 1107 kronor. Det låter som om styrelsen får ta upp detta med KEAB och försöka mana på dem lite.

 
Claes Löfqvist - Torsdag 21 Sep 2006
pixel
bl br
tlStamledning
tr
pixel

Jag undrar om någon har fått betalt för att stamledningen går igenom deras fastighet? Skall man ansöka om det eller sker det automatiskt? Som jag förstått det skall KEAB betala för det.

Mats Haake

 
Torsdag 21 Sep 2006
pixel
blbr
tlUrsäkta
tr
pixel

men jag kan inte låta bli att kommentera senaste på Nyhetsarkivet även om det knappast berör mig längre.

Redan under sommarn 2004 rapporterades det till projektgruppen att de ledande inom BIK hade avsikt att sköta sin del på detta sätt.

Bertil E och undertecknad var utsedda av projektgruppen att sköta kontakt med Bynet, strategi Bertil O och teknik Hasse E, eventuellt samgående med Karebynet där Bert B var ordförande, bildandet av paraplyorganisationen BIK och val av hårdvara.

Även under de förberedande mötena vi fyra hade inför bildandet av er förening påtalade undertecknad vikten av att fortast möjligt utse någon vass person till BIK. Men då var det väl redan klart om mitt sorti så ingen lyssnade eller förstod. Eventuellt klander mot val hårdvara "PacketFront" och "BIK ordförande" kan väl även det till viss del riktas  mig

Sven i Lundby

Ps Claes "väl talat"

En del "problem" måste elimineras. 
Onsdag 20 Sep 2006

pixel
blbr
tlUtförligare svar på hastigheten
tr
pixel

Hej Jan-Erik !

Började misstänka detta .
Detta är ett vanligt problem med trådlösa routers. För att få en utförlig beskrivning av ditt problem så ber jag dig gå in på Kilenets Hemsida och se i deras forum . Där står det just om detta problem och där får du en mycket utförlig beskrivning på ditt problem. 

Mvh
Stefan 

 
Onsdag 23 Aug 2006
pixel
blbr
tlhastigheten
tr
pixelJajamän.
 
Onsdag 23 Aug 2006
pixel
bl br
tlSvar på hastigheten
tr
pixel

Hej Jan-Erik , har du trådlös router ?

  

 
Onsdag 23 Aug 2006
pixel
bl br
tlHastigheten
tr
pixelHej!     Kan någon tala om för mej varför hastigheten på min uppkoppling varierar mellan 3,4 till 9,9 ? Oftast är den cirka 7. Undrar Jan-Erik Larsson
 
Onsdag 23 Aug 2006
pixel
blbr
tl 10 Mbit/s
tr
pixel

Hej Mattias

Det skall vara inkopplat och klart. Här hos mig fungerar det, och ni låg i samma beställning. Du kan väl kolla med TPtest eller liknande. Har du inte fått rätt hastighet, kan du väl höra av dig till mig, så skall jag ordna det.

Mvh

Kent Andersson

 
Kent Andersson - Fredag 21 Jul 2006
pixel
blbr
tl10Mbit
tr
pixel

Hej.

Vi har anmält oss till 10 Mbit, när kommer den hastigheten igång?

 

MVH

Mattias Carlsson 

 
Fredag 21 Jul 2006
pixel
blbr
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 8paged_nextSistapaged_last