reg_medlem2 
 
printable Utskriftsvänlig sida
Här har alla chansen att ställa frågor eller komma med positiv kritik. TIPS: Uttryck er gärna ÖDMJUKT så slipper läsarna känna sig irriterade redan innan de förstått vad ni egentligen vill ta upp!
 
 
 
forum_public_activity_icon 
Diskussionsinlägg  (senaste visas överst)
 
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 8paged_nextSistapaged_last
tlInkopplad men utan Internet...
tr
pixelVid kyrkan får vi IP och DNS-info via DHCP men kommer inte ut och alla
paket droppas. Noden har uppenbarligen kontakt med stamnätet men någon
har inte satt den i full drift antar jag. Nåja, det funkar ju med ADSL
också i väntan på att allt blir klart :-)

 
Lördag 3 Sep 2005
pixel
bl br
tlÄntligen uppkopplade
tr
pixel

Hej alla Karebybor, nu äntligen är vi igång och kan använda vårt fibernät. Är det någon mer ute på nätet ?

Stefan K                              

 
Lördag 3 Sep 2005
pixel
blbr
tl...och då hände det att...
tr
pixel

Thomas,

Nå'n vecka efter mötet så delade vi ut lite info material(bara tyvärr i brevlådan..) om vad som man skulle behöva tänka på inför kommande aktiviteter. Jag missade skicka ut detta till dig via mail inser jag till min fasa nu.

Det som händer nu är att vi kommer som planerat att starta på Måndag v.33 och då på Prästvägen. Detta håller vi på med att planera(map material, folk, etc)för fullt just nu. Sedan så kommer det att löpa på och grävning/plöjning kommer att ske där allt är klart för det. Vi får räkna med att man kan behöva 'hoppa' från en plats till en annan om det så skulle behövas utifrån förutsättningarna som gäller just då.

Nu så kommer vi att skicka mail till dem som har meddelat adress  till mig. Så en allmän uppmaning är att vill man ha snabb info så meddela din mail adress (vilket du Thomas dock redan gjort ). Posten kommer ju som sagt lite senare.... 

Mvh,

Asko Häkkilä 

(asko@swipnet.se) 

 
Asko Häkkilä - Onsdag 10 Aug 2005
pixel
blbr
tl..och vad hände sen...
tr
pixel

För några veckor sen var det informationsmöte om grävning i Löstorp och Rävsal, det sas då att arbetet skulle påbörjas vecka 33 och nu är det vecka 32, jag har fortfarande inte sett någon summering från mötet eller något arbetsschema för grävningen, är det på gång?

 

Thomas Schulz 

 
Onsdag 10 Aug 2005
pixel
blbr
tlSvar till Kyrkbo
tr
pixel

Hej Kyrkbo

Jag hoppas att du såg att Stefan svarade på din fråga genom att skriva en nyhet på första sidan strax efter du ställt frågan!? Det har tydligen varit en del problem att få till stånd tryckningen under gamla e-6:an vid Hanekullen. Jag vet inte alla fakta (jag fungerar som en slags fristående webmaster numera), men allas vår kära byggledning jobbar för fullt med att komma till rätta med problemet. Mer information lär dyka upp...

 
Claes Löfqvist - Måndag 30 Maj 2005
pixel
bl br
tl kyrkbo
tr
pixel

jag undrar när etapp ett är klar så att man kan koppla in fibret till datorn och surfa   

 
Lördag 21 Maj 2005
pixel
blbr
tlFilm ang. fiberinstallation.
tr
pixelHär finns det en film om hur man istallerar fiberoptiskt bredband. http://195.100.77.140/%7eacn1379/tranas1.wmv
 
Måndag 16 Maj 2005
pixel
bl br
tl Ny användning för bredbandet :)
tr
pixelwww.dinagrannar.se
 
Fredag 22 Apr 2005
pixel
bl br
tlHar aldrig varit med i våra kalkyler
tr
pixelDe pengar som kommunen kanske skulle ha stöttat oss med har vi aldrig räknat med i någon kalkyl. Kungälv Energi AB har inte heller haft med dessa pengarna i sina kalkyler. Investeringen ser alltså fortfarande ut att till slut hamna på 13 000:- per fastighet!
 
Det kommunala stödet var (enligt vår förening) tänkt att fungera som ett glesbyggdsbidrag. Dvs, de områden där det inte går att lägga ner fiber till en rimlig kostnad skulle kunna få ta del utav dessa pengarna såsom en garanti-peng som efter byggnationens slut kapar bort det som överstiger en överenskommen peng.
 
Claes Löfqvist - Lördag 8 Jan 2005
pixel
blbr
tlFinanser
tr
pixelHur går det med våra kostnader nu när regeringen har stoppat bredbands utbetalningen av 400 miljoner kronor till landets kommuner läste detta i GP
 
Fredag 7 Jan 2005
pixel
blbr
tlLåter ekonomiskt korrekt
tr
pixelHejsan Ny-byggare!
 
Som jag ser det så är det är utan tvivel bortkastade pengar att låta dem installera en koppartråd till ditt hus. IP-telefoni är en beprövad teknik som skall finnas tillgänglig i vårt nät ifrån första början!
Du kan ju alltid klara dig med en mobiltelefon med t ex ett kontantkort fram tills dess att vi fått klart vårt nät!
 
PS: Kungälv Energi har talat om för oss att de har problem att få fram publika ip-adresser, men att de hoppas att detta skall bli klart innan sommaren. Jag vet inte om detta kan påverka vår möjlighet att få IP-telefoni från start, men det torde inte röra sig om mer än någon eller några månaders extra väntan i värsta fall!
 
Claes Löfqvist - Söndag 19 Dec 2004
pixel
blbr
tlIP telefon
tr
pixelKan man som ny-byggare strunta i att dra in "vanlig" telefon i väntan på IP-telefon? Telia skulle komma i onsdags och fixa våra vanliga jack men dök aldrig upp och de har fortfarande ej hört av sig. Så därför tänkte jag att man kanske kan be dem dra ??!
 
Fredag 17 Dec 2004
pixel
blbr
tlSvar på fråga om gula trekanter
tr
pixelDe gula trekanter som nu finns på kartorna är transformatorer. Dessa är med för att vi skall kunna planera kabeldragning till dem.
Stefan Kvist
 
Fredag 12 Nov 2004
pixel
bl br
tlEtapp 2
tr
pixelVi försöker få ihop en ny grupp som kan arbeta med etapp 2. Det är väldigt viktigt att vi får in folk ifrån de områden det gäller, för annars kommer vi nog inte att lyckas. Jättebra att ni hörde av er, någon utav oss kommer att kontakta dig Kent och försöka få till stånd ett möte där vi kan försöka planera hur vi skall gå vidare.
 
De gula trekanterna på kartorna är transformatorer som vi skall lägga förberedande kablage till (vilket då Kungälv Energi står för). Jag har lagt till dem så att de inte skall bli bortglömda. Skall försöka peta in en förklaring på kart-sidan om detta.
 
Claes Löfqvist - Torsdag 11 Nov 2004
pixel
blbr
tlGul trekant
tr
pixelVad betyder den gula trekant som har dykt upp på en massa platser på kartorna?
Kent Andersson
 
Onsdag 10 Nov 2004
pixel
blbr
tlArntorp
tr
pixelVi, boende i Arntorp, undrar vilka fastigheter som tillhör området "Arntorp med omnejd"? Anledningen till frågan, är att vi vill försöka påverka övriga fastighetsägare, för att öka antalet avtal.
Dessutom undrar vi vad kostnaden skulle bli om man ansluter oss till noden vid kyrkan. Genom denna lösning skulle man kunna ansluta de i Grokareby och oss i Arntorp.
Grannarna i Arntorp genom Kent Andersson
 
Onsdag 10 Nov 2004
pixel
bl br
tl Svar på Stamnätsfrågan
tr
pixelAtt få ihop ett sådant här projekt med så många berörda människor kräver mycket takt och fason. Vi vet naturligtvis inte om vi gör rätt eller fel, men anledningen till att vi ännu inte har lagt ut någon förslagen kabeldragning är att vi inte vill att någon markägare skall känna sig överkörd.
 
Dock kan ju sägas att stamledningen skall vi hämta upp något bortom Skårby station (blindtarmen) och sedan löper den igenom hela socknen för att slutligen avlämnas till Kodes förening borta vid Romesjön. Mer information om detta på grävstartsmötet...
 
Claes Löfqvist - Torsdag 28 Okt 2004
pixel
bl br
tlStamnätet
tr
pixelKan ni inte rita in stamnätet på kartan
 
Tobbe
 
Torsdag 28 Okt 2004
pixel
blbr
tlSvar på vilken Etapp....
tr
pixelAll information kommer att ges på mötet i Mimers Hus onsdag 3/11. Det bra om alla som tecknat avtal kommer till mötet så vi undviker missförstånd vad det gäller hur och när man kommer med i nätet.
 
Hälsningar
/Thomas Alverman  (Projektledningen för Kareby Bredband)
 
Onsdag 27 Okt 2004
pixel
bl br
tlHej
tr
pixelHur vet man vilken Etapp man är i, det kan ju vara ganska intressant.
//Patrik
 
Onsdag 27 Okt 2004
pixel
blbr
paged_firstFörsta
paged_prevSidan av 8paged_nextSistapaged_last
 
tlpixeltr
pixel
September 2020
 TiOn ToFr
v363112 3456
v377 891011 1213
v3814151617181920
v39 212223242526 27
v402829 30 1234
 
pixel
blpixelbr
tlpixeltr
pixel
 
Statistik
 
Medlemmar327
Avtal323
Inblåst fiber325
Fastigheter572
pixel
blpixelbr