reg_medlem2 
 
printable Utskriftsvänlig sida
Här har alla chansen att ställa frågor eller komma med positiv kritik. TIPS: Uttryck er gärna ÖDMJUKT så slipper läsarna känna sig irriterade redan innan de förstått vad ni egentligen vill ta upp!
 
 
 
forum_public_activity_icon 
Diskussionsinlägg  (senaste visas överst)
 
paged_first_offFörsta
paged_prev_offSidan av 8paged_nextSistapaged_last
tlLoggar
tr
pixel

Redan innan datorn så fanns det lagar och idéer om vad för typ av register man fick anlägga. Detta för att förhindra att register inte hamnade i fel händer och därigenom blev ett problem eller en fara för vanliga människor.

Register över privatpersoner och deras aktiviteter kan leda till förtryck, hot och t o m värre saker. I dataålderns register vore det lätt att vaska fram politisk inriktning, religon, sexuell inriktning, intressen och böjelser i allmänhet, vad vi köper, vilken bank vi har, vilka vänner vi har, när är vi inte hemma och så vidare ...

I dagens dataålder finns det så klart fortfarande lagar som värnar om privatpersonens rätt till ett privatliv. Den närmaste lagen är "Lagen om elektronisk kommunikation" som styr upp register-faran genom att kräva att all kundinformation som inte är nödvändig för den dagliga driften raderas så fort som möjligt.

Vissa Internet-företag kämpar i domstolarna för att skydda sina kunder och det ser imponerande ut, MEN bör man inte fråga sig VARFÖR de överhuvudtaget har loggar med känslig kundinformation? Förmodligen är det inte ens lagligt för dem att ha det?

Om dylika frågor oroar er så verkar i alla fall företagen på följande sida: Integrity göra sitt bästa för att inte lagra onödig information om sina kunder. Mest kända är nog Bahnhof som tydligt förklarat (i samband med Ipred-eländet) att de inte sparar några loggar över kundernas internetanvändande, men det finns flera. Loggar som inte finns kan inte stjälas, missbrukas eller lämnas ut!

Om ni däremot gillar att bli loggade och tycker att det verkar ge en tryggare tillvaro så har följande företag i vårt nya utbud vid förfrågan svarat att de loggar allt som kunderna sysslar med: Bredband2 och Riksnet.  [källa: Sweclockers forum]
Bredband2 verkar dock numera finnas med på Integrity's sida så deras ställningstagande verkar vara lite vingligt?

Detta är EN synvinkel och ifall ni inte håller med så kan ni lugnt bortse ifrån detta inlägget. Ha en bra sommar!

 
Lördag 3 Jul 2010
pixel
blbr
tl Nya tjänsteleverantörer
tr
pixel

Kungälvs Energi informerar på sin hemida om nya/fler tjänsteleverantörer.

Läs mer <LÄNK>

Stefan

 
Fredag 12 Mar 2010
pixel
blbr
tlPressmeddelade från BIK
tr
pixel

Pressmeddelade från BIK hämtat på Diseröd Bredband hemsida.

 
Måndag 18 Jan 2010
pixel
blbr
tl Protokoll från stämman
tr
pixel

Hej !

Protokoll från stämman finner du under Information och Allmänna föreningsdokument.
Länk till Protokollet


Stefan 

 
Stefan Kvist - Torsdag 26 Jul 2007
pixel
blbr
tlProtokoll för föreningstämman?
tr
pixelSkulle ju läggas ut för ett par veckor sedan. JAG hittar inget/kanske tittar på fel ställe? Kan någon vänlig själ hjälpa mig?
 
Måndag 23 Jul 2007
pixel
bl br
tlSvar angående utträdet
tr
pixel

Vilket nät som Kareby Bredband kopplas mot framöver är inte klart men i nuläget förändras ingenting. När vi ansluter oss till fler tjänsteleverantörer kan man som användare välja mellan de olika Internetleverantörer som erbjuds och själv jämföra pris på tjänsterna. Naturligtvis innebär ökad konkurrens också förutsättningar för bättre pris.

Tills vidare kommer alltså Kungälv Energi vara Internetleverantör precis som idag, det har inget med BIK att göra. Så även med stamledningen, inte heller den är i något avseende relaterad till BIK utan stamledningen ägs och drivs av Kungälv Energis kommunikationsavdelning.

/Styrelsen 

 
Måndag 2 Jul 2007
pixel
bl br
tlUtträdet?
tr
pixel

Om ni nu skall träda ur BIK vilket bolag skall ni då koppla upp er imot ?

Blir det billigare gentimot en annan internet leverantör?

Hur gör ni med stamledningen för den (äger väl K-net)?

Lite undringar från Johansson

 
Söndag 1 Jul 2007
pixel
blbr
tlProtokoll från stämman
tr
pixel

Hej Daniel !

Protokollet från stämman kommer att läggas ut på hemsidan så snart vi är klara med detta. Detta blir under kommande vecka.

Styrelsen

 
Onsdag 20 Jun 2007
pixel
bl br
tlFöreningstämman?
tr
pixelVad sas på stämman?
Finns det något protokol som man kan ta del av?
/Daniel
 
Onsdag 20 Jun 2007
pixel
bl br
tlBorttaget inlägg
tr
pixel

Styrelsen har tagit bort ett inlägg författat av f.d. medlemmen Sven Kallberg. Forumet är inte till för att man skall driva egna frågor mot styrelsen, dessa skall adresseras direkt till styrelsen. Detta speciella ärende är från styrelsen sida ett avsluta kapitel, där Sven har begärt utträde och detta är beviljat och verkställt.

Om det finns någon medlem som har särskilda skäl att ta del av beslut och underlag i detta ärende får ni gärna höra av er till styrelsen.

Styrelsen i Kareby Bredband /gm Thomas Alverman

 
Lördag 16 Jun 2007
pixel
bl br
tlBredbands-TV
tr
pixel

Hej Roland !

Du bland många har dragit in fiber i huset just för att kunna få TV genom fibernätet.  Denna tjänst saknas ju i vårt nät. Tyvärr är det som du skriver, dålig information och vi i styrelsen får inte reda på så mycket mera. Styrelsens arbete just nu är att få fram information om vad som händer med ökat tjänsteutbud, TV, fler intenet operatörer etc i nätet. På årstämman som är under V25 ( seprat kallelse kommer inom kort ) kommer information om tjänsteutbudet att ske.   

 

Styrelsen för Kareby Bredband  

 
Fredag 1 Jun 2007
pixel
bl br
tl Vad händer på bredbands-TV-fronten ???
tr
pixel

 

      En folder damp ner i min brevlåda, där jag upplystes om att det nu är hög
      tid att förbereda sig för digital-tv instalation. Vi som har fiberoptik framdragen
      har ju fått  löfte om att få Tv via kabeln. Jag hade förväntat mig att vi skulle få 
      besked nu, (gärna via e-p, då styrelsen ju har våra e-p adresser) men det är ju
      helt tyst. Var skall man hämta information ???

      Mvh
      Roland Ernestad

 
Onsdag 30 Maj 2007
pixel
bl br
tlSvar om IP-nummer
tr
pixelJanne, kontakta din Internetleverantör angående problem med tilldelning av IP-nummer, detta sköts av dem. KEAB som är den enda tillgängliga leverantören än så länge hittar du på www.kungalv.net - Hoppas det löser sig.
 
Onsdag 23 Maj 2007
pixel
bl br
tlIngen Anslutning
tr
pixelHej,jag kan inte komma ut på nätet kvällstid, då jag inte erhåller en ip-adress.Dagtid fungerar det utmärkt,var ligger felet?
- Janne Larsson
 
Onsdag 23 Maj 2007
pixel
blbr
tlÖppna brevet till BIK
tr
pixel

Hej !

Ser att BIKs styrelse svarat på det öppna brev som vi fått taga del av här på vår hemsida. När man läser svaren från BIKs styrelse så vet man inte om man skall skratta ett gråta. Det är beklämmade att en styrelse kan svara på detta sätt. Om BIKs styrelse hade lyssnat på medlemmarnas önskemål så hade väl inte vår styrelse sett behovet av att sända in ett öppet brev till BIKs styrelse ?
Att inte vi har fler leverantörer i vårt nät beror ju inte på nätets uppbyggnad som har samma utrustning som ex Wexnet, utan måste ju bero på en okunskap/obeslutsamhet i BIKs styrelse. Vad har de lyckats med ? BIK telfoni som få vill ha samt att den kostar oss användare en massa pengar. 

Tyvärr blir jag med flera oerhört besviken på innehållet i nätet och att inte BIK kan fixa fram de tjänster som vi önskar.  Med det tempo som de har så lär vi väl aldrig får TV i nätet..................... 

 

Besviken Karebybo

 
Onsdag 16 Maj 2007
pixel
blbr
tlOk
tr
pixel Tack för svaret
 
Fredag 16 Mar 2007
pixel
blbr
tlIp-TV
tr
pixel

Kareby Bredband är en vägförening för digital trafik. Vi i föreningen äger tillsammans "vägen" (dvs de optofibrer som vi grävt ner i socknen samt de elektronik-burkar som förbinder oss med K-Nets stamledning). Till föreningen (oss själva) betalar vi en liten årsavgift (200 kr) som används till de småsaker som behövs för att en grupp med ekonomiskt förenade människor skall kunna fungera... t ex: bankkontoavgifter, brevpapper mm

Dessutom betalar vi en liten underhållspeng (50 kr/mån) som läggs undan så att vi förhoppningsvis har tillräckligt undanstoppat den dag vår gemensamma ägodel måste lagas eller uppgraderas. Arbetet med att vaka över vår gemensamma ägodel utförs utav de vänliga människor som fortfarande utan ersättning gått med på att vara vår förenings styrelse.

För närvarande fungerar vår (lika mycket din som min) anläggning precis som den är tänkt att göra... d v s den förmedlar felfritt all digital trafik mellan oss medlemmar och stamledningen. Detta är vår förenings enda syfte!

Det är lika galet att klaga här över försenade ip-tjänster som att ringa er vanliga vägförening och bestörta er över att glassbilen inte längre stannar utanför ert hus.

Det är BIK och K-Net samt kommunen som är ansvariga för jätteförseningen utav det leverantörs-öppna nätet. Det åligger dem att fixa till så att alla leverantörer på lika vilkor kan nå fram och leverera till vårt välfungerande digitala nät här i Kareby.

 
Claes Löfqvist - Fredag 16 Mar 2007
pixel
blbr
tlSvar till "Blockerar våra IPS.... "
tr
pixel

Som du ser på nedanstående inlägg så är det på K-nets hemsida ni finner all information om driften i nätet.  I skrivade stund så meddelar de att de sedan den 9 mars har haft störningar och att detta bör vara löst under fredagen.
Innan vi får fler intenätleverantörer så har vi ju även K-net som leverantör av internet och även priser finner ni på deras hemsida.
Vore tacksam om ni går in på deras hemsida med jämna mellanrum för att se information om driften i nätet så att ni inte råkar ut för några överraskningar vid eventuella planerade avbrott etc.

Angående öppet nät så har inte denna term överhuvudtaget med driftsäkerhgeten i nätet att göra. Öppet nät innebär att de företag som vill sälja tjänster i vårt nät skall ha möjligheten att göra detta. Om du ser på inlägget från den 17/9 2006 i vårt nyhetsarkiv samt Thomas Alvermans inlägg på samma möte så får du lite mer inblick i hur nätet är tänkt att fungera.

Stefan 

 
Fredag 16 Mar 2007
pixel
bl br
tlDriftinformation
tr
pixel

Driftinformation finns på vår hemsida http://www.kungalv.net

Mvh

K-Net

 
Torsdag 15 Mar 2007
pixel
blbr
tl Blockerar vår ips vissa tjänster??
tr
pixelHej
Blockerar vår isp bittorrent???
Laddar man ner utan kryptering får jag en hastighet på max 50kb/s, men med kryptering ca max 3000kb/s.
Och detta är något som har kommit de senaste dagarna.
Trodde att vi skulle få ett öppet nät!!!

Kan någon bekräfta detta???

MVH
 
Torsdag 15 Mar 2007
pixel
blbr
paged_first_offFörsta
paged_prev_offSidan av 8paged_nextSistapaged_last
 
tlpixeltr
pixel
September 2020
  TiOnToFr
v3631123 456
v37789101112 13
v381415 1617 1819 20
v39 21222324252627
v40 2829301234
 
pixel
blpixelbr
tlpixeltr
pixel
 
Statistik
 
Medlemmar327
Avtal323
Inblåst fiber325
Fastigheter572
pixel
blpixelbr